17 Şubat 2011 Perşembe

ÜZÜMLÜ KUKİ

 
      Son zamanlarda kazandığı popülariteden dolayı ''Üzümlü Kuki'' nin tarifini paylaşmak istedim. Üzümlü Kuki 'nin benim açımdan hikayesi evliliğimin taaa ilk yıllarına dayanır. Şöyle ki zamanımın epeyce bol olup ilgi alanlarımın tamamıyla yeterince  ilgilenebildiğim o yıllarda bir yemek dergisinde rastlamıştım bu tarife.
     Özellikle çocuklu arkadaşlarımın tercih ettiği bu tarif hem çok pratik hem de çok besleyici.
    Tarifin en önemli özelliği, un konulmadan yapılmasıdır
    
    Malzemeler:
1 su bardağı dövülmüş fındık
1 su bardağı kuru üzüm
Yarım su bardağı toz şeker
2 adet yumurta akı

    1 su bardağı dövülmüş fındık,1su bardağı kuru üzüm, yarım su bardağı toz şeker, 2 yumurtanın akını karıştırın. Fırın tepsisine alüminyum kağıt serip, yağlayın Karıştırdığınız malzemelerden 1 tatlı kaşığı alıp, kağıdın üzerine aralıklarla dökün. Önceden ıstılmış 200 dercelik fırında 20 dakika pişirin.
     Afiyet olsun..

1 yorum:

  1. dilek abla cok lezzetli gorunuyor..ellerine saglik paylasiyorum facebookta..xx

    YanıtlaSil